Новости

gostivar

Концерт на хорот МЕНАДА во Гостивар

„Бог е вечна и бесконечна Светлина, неприкосновена нити за умот достижна, ниту со збор искажлива, неопфатна и недопирлива. Таа е просвештение за секое разумно создание. Таа за духовниот е она…

Повеќе
11709640_874044525976988_5166528780408926056_n

Менада на “Alta Pusteria” – Италија

За прв пат Македонија зазема учество на осумнаесетото издание на фестивалот Alta Pusteria во Италија. На овој фестивал настапија 73 хора од Австралија, Австрија, Бугарија, Финска, Германија, Индија, Израел, Португалија,…

Повеќе
  • 11356068_10205408171060984_880079494_n
  • 11350387_10205408171460994_1556048659_n
  • 11354963_10205408178901180_730792649_n
  • 11291798_10205408178861179_915372934_n
  • 11103912_10205408176221113_1705728854_n
  • 11328823_10205408177381142_124667416_n
  • 11425332_10205408172821028_1980527748_n

Хор Менада на Фестивал на источно црковно пеење – Струмица

И годинава со благослов на Митрополитот Струмички Господин Наум, а во организација на НУЦК „Антон Панов“ – Струмица и Струмичката епархија, синоќа по петти пат се одржа Фестивал на источно…

Повеќе
tebipojem
pesnazagoce
rapsodija3
festivalaltapusterija

Хорот Менада на фестивал во Италија

Хорот МЕНАДА, оваа година ќе учествува на фестивалот во Италија, Алта Пустерија.

Повеќе
eprisley
fotka

Прослава на Бадник во Соборниот храм “Св.Кирил и Методиј” во Тетово

Митрополитот тетовско -гостиварски Господин Јосиф го изврши светиот чин на осветување на бадниковото дрво, по што верниците осветените гранчиња од бадникот ги понесоа во своите домови за здравје, среќа и…

Повеќе
CSC_0027

Традиционален духовен концерт

Традиционален духовен концерт во Соборниот храм Св. Кирил и Методиј.

Повеќе