Прослава на Бадник во Соборниот храм “Св.Кирил и Методиј” во Тетово

fotka

Прослава на Бадник во Соборниот храм “Св.Кирил и Методиј” во Тетово

Митрополитот тетовско -гостиварски Господин Јосиф го изврши светиот чин на осветување на бадниковото дрво, по што верниците осветените гранчиња од бадникот ги понесоа во своите домови за здравје, среќа и благодет на нивните семејства. Женскиот младински хор Менада и детскиот хор Лале под диригентската палка на маестро д-р Ивица Зориќ, го одржаа традиционалниот Божиќен концерт.

happy wheels
Сподели