Традиционален духовен концерт

CSC_0027

Традиционален духовен концерт

Kiril_i_Metodij_vo_Tetovo_01Традиционален духовен концерт во Соборниот храм Св. Кирил и Методиј на кој што ќе бидат исполнети композиции од Византиска хорска музика. Воедно ќе биде одржана и света божествена литургија по повод еден од најголемите македонски христијански празници Св. Климент Охридски. Свечената литургија започнува во 08:30, а по завршувањето на литургијата следува духовниот концерт.

Датум: 08.12.2014 (Понеделник)

Место: Соборен храм “Св. Кирил и Методиј”

Почеток: 08:30

happy wheels
Сподели